1

Fenntartó:
Budapest, XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata

Hegyvidéki Önkormányzat

Tavaszi - nyári napirendünk

Itt a tavasz, közeleg a nyár!


vakondhajozikMindannyian örülünk a szép időnek, hiszen ilyenkor egyre több időt tölthetünk a szabadban. A kisgyermeknevelők reggel 7 – 1/2 9-ig várnak engem, s ha egy kicsit tovább alszom, otthon reggelizem, hogy ne zavarjam meg érkezésemmel, a jó étvággyal étkező társaimat. Napsütéses, meleg időben már be sem megyek a csoportba, hanem a sok érdekes, színes udvari játékkal foglalatoskodom. Ilyenkor a reggelit is az udvaron fogyasztom el. Jó levegőn, kellemes hangulatban. Miután reggelimet megettem, folytatom megkezdett játékomat egészen ebédig, s csak annyi időre pihenek meg, míg megiszom tízóraimat. Ha egy kicsit elbújik a nap, és én fázom, kisgyermeknevelőm a kikészített kardigánomat és sapkámat rám adja, vagy egyedül veszem fel.


Így tettem akkor is, amikor anyuval kettesben napközben a játszótéren voltunk. Nagy melegben fürdök, pancsolok, ha kedvem van. Ilyenkor már mindannyian együtt vagyunk, kisgyermeknevelőmmel szorosabb, meghittebb kapcsolatban lehetek, több időt fordít rám. Sokat beszélgetek vele, kérdezek tőle.


Türelmetlenül várom az ebédet. Igyekszem egyedül kezet mosni, fésülködni, tisztán, szépen enni. Dicséretet sokat kapok, de ha figyelmetlen vagyok, kicsit neheztel rám. Anyutól tudja mit szeretek, abból többet kapok, amit kevésbé kedvelek, nem erőlteti. A jóllakottság érzésével a szép időben, a jó levegőn aludni térek. Megkapom kedvenc játékomat, megsimogatja fejemet, és szép álmokat kíván. 1 – 1,5 óra múlva többnyire kipihenten ébredek. A nap hátralévő részét ismét játékkal töltöm, közben meguzsonnázom, majd boldogan várom anyukám, vagy apukám jövetelét.

© 2021 Svábhegyi Bölcsőde