1

Fenntartó:
Budapest, XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata

Hegyvidéki Önkormányzat

Őszi - téli napirendünk

Itt az ősz, s közeleg a tél!


Mindannyian szomorkodunk az esős idő miatt, hiszen ilyenkor kevesebb időt tölthetünk a szabadban.

 

A kisgyermeknevelők reggel 7 – 1/2 9-ig várnak engem, s ha egy kicsit tovább alszom, otthon reggelizem, hogy ne zavarjam meg érkezésemmel, a jó étvággyal étkező társaimat.

A hűvös idő beköszöntével a szobában fogyasztom el a reggelit, az ebédet és az uzsonnát. Miután reggelimet megettem, folytatom megkezdett játékomat a szobában.

Tízórai után kisgyermeknevelőmmel készülődöm az udvarra. Sajnos egyre több ruhadarabot kell felvennem, ami nehézséget okoz. Délelőttönként az udvaron szaladgálok, labdázok, dömperezek, motorozok, amit nagyon élvezek.


mickeyminnie


Ha esik a hó, akkor szánkózok, hóembert építek. Ilyenkor már mindannyian együtt vagyunk, kisgyermeknevelőmmel szorosabb, meghittebb kapcsolatban lehetek, több időt fordít rám. Sokat beszélgetek, kérdezek tőle. Fél – egy órai levegőzés után saját kisgyermeknevelőmmel bejövök az udvarról s vetkőzni kezdek. Gyakran kérem segítségét, ő szóval biztat, dicsér, türelmesen kivárja próbálkozásaimat. Igyekszem egyedül kezet mosni, fésülködni, tisztán, szépen enni.


Dicséretet sokat kapok, de ha figyelmetlen vagyok, kicsit neheztel rám.

Anyutól tudja mit szeretek, abból többet kapok, amit kevésbé kedvelek, nem erőlteti. Jóllakottság érzésével, ha szüleim is azt szeretnék, a teraszon aludni térek, megkapom kedvenc játékomat, megsimogatja a fejemet, s szép álmokat kíván.


Többnyire kipihenten ébredek 1 – 1,5 óra múlva. Ismét játékkal töltöm a nap hátralévő részét, közben meguzsonnázom, majd szüleim jövetelét boldogan várom.

© 2021 Svábhegyi Bölcsőde