1

Fenntartó:
Budapest, XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata

Hegyvidéki Önkormányzat

Tájékoztató a bölcsőde bővítéséről és a bölcsődei felvételről

TÁJÉKOZTATÁS SVÁBHEGYI BÖLCSŐDE BŐVÍTÉSÉRŐL,

A BÖLCSŐDÉS GYERMEKEK ÁTMENETI ELHELYEZÉSÉRŐL

 

 

 

Tisztelt Szülők!

 

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Hegyvidéki Önkormányzat 376.360.000 forint összegű Európai Unió-s támogatást nyert a Svábhegyi Bölcsőde kapacitásbővítésére.

 

A pályázat keretén belül sor kerül a bölcsőde épületének kibővítésére, négy új csoportszoba, valamint az ezekhez tartozó játszóudvarok kialakítására, amellyel további 48 gyermek elhelyezésére nyílik majd lehetőség. Az építési munkák idejére a bölcsőde egész területe építési terület lesz, így április közepétől a gyermekek az Önkormányzat által fenntartott másik két – Krisztinavárosi és Zugligeti – bölcsődében kerülnek elhelyezésre.

Az építési munkák 2018 májusában kezdődnek, s várhatóan 2019. január 31-éig tartanak.

 

Mindezek miatt a 2018/2019-es nevelési évre két időszakban történik a gyermekek felvétele:

  • Az áprilisi felvétel során a Krisztinavárosi, a Zugligeti és a Svábhegyi Bölcsőde férőhelyei kerülnek feltöltésre, szeptemberi felvétellel. A Svábhegyi Bölcsődébe felvett gyerekek öt hónapon keresztül az előző két intézményben kerülnek elhelyezésre. A szeptemberi férőhely biztosításra vonatkozó bölcsődei felvételi kérelmeket április 10 és 16 között kell benyújtani a Polgármesteri Hivatal Népjóléti Irodájára.

 

  • A Svábhegyi Bölcsőde újonnan kialakításra kerülő férőhelyeinek betöltésére a munkálatok befejezése után kerül sor.

 

 

Kérjük, hogy áprilisban csak akkor nyújtsanak be felvételi kérelmet, ha családi, szociális, munkavállalási vagy egyéb ok miatt mindenképp szükséges a gyermek nappali felügyeletének biztosítása szeptembertől!

© 2021 Svábhegyi Bölcsőde