1

Fenntartó:
Budapest, XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata

Hegyvidéki Önkormányzat

Hagyományteremtő programjaink

Népszokások, ünnepek„Itt a farsang áll a bál”. A tél búcsúztatása és a tavasz várásának ünnepe a farsang. A gyerekek maskarába öltözve, vidám hangulatban, zene mellett köszöntik a tavaszt.


micimacko

„Nyuszi ül a fűben „. A húsvét közeledtével, a zöld ágak , a sokszínű virágok vidámságot sugároznak. Húsvéttal a természet újjászületését ünnepeljük, tojásfestéssel, locsolkodással, sok-sok mondókával.


nyuszi


„Édesanyám, te meg fényes nap voltál” Május első vasárnapja az anyák köszöntésének alkalma. Egy szál virággal, kedves ajándékkal lepjük meg Őket.


macisuni

„Itt van már a télapó, tele van a zsákja” A titokban ajándékot osztogató , jóságos öregember a „télapó” is ellátogat hozzánk. A mosolygós gyermekarcok verssel , dallal köszöntik őt.


mikulas„Gyermeknap” Május utolsó szombatja bölcsődés gyermeknap. A gyermekeknek és a családoknak szervezett játékokon való részvétel igen közkedvelt. Programunkra meghívást nyernek a leendő bölcsis gyermekek és szüleik is.


lufis


„Búcsúztató” Az óvodába menő gyerekektől nyár végén búcsúzunk. Örök emlékkel a kis tarsolyukba őrzik meg a bölcsődés emlékeket, társaikat, s kisgyermeknevelőiket. A gyerekek, szüleikkel együtt egy kellemes délutánt tölthetnek el .


micitigrismalacka
© 2021 Svábhegyi Bölcsőde